L İ M A K   T E K N O L O J İ

Limak Turizm Eğitim ve Gelişim Müdürü Zehra Genç ile LMS hakkında konuştuk.

LMS; zaman, eğitim yeri, çalışana erişilebilirlik konusunda bize büyük avantajlar sağladı.

Limak Turizm Eğitim ve Gelişim Müdürü Zehra Genç ile LMS hakkında konuştuk.

Zehra Genç Limak Turizm Eğitim ve Gelişim Müdürü



Çalışan eğitim takibi ve değerlendirmesi yapılırken hangi yöntemlere başvuruyorsunuz?
LMS’den önce çalışanlarımıza vereceğimiz eğitimler tamamen yüz yüze yapılması gerekiyordu. Eğitim için tarih belirlenir, mail ile duyurusu yapılırdı. Eğitim salonuna o gün çalışanlardan sadece operasyonu müsait olanları alabilirdik. Bu eğitimi alamayanlar için eğitim tekrar edilmesi gerekirdi. Fakat ne kadar tekrar edilse de tüm çalışanlarımıza erişmemiz mümkün olmuyordu. Şu an LMS ile olan sürecimizde çalışan işe başlar başlamaz, zaman kaybetmeden kendi kullanıcısına eğitimler tanımlanıyor ve çalışan istediği an eğitimlerine erişim sağlayabiliyor. Nihai amacımız yakalayabildiğimiz çalışana değil tüm çalışanlarımıza erişerek eğitimlerimizi aktarıp, bilinçli çalışanlarla sistemi oluşturmak ve geliştirmek.

LMS ile eğitim süreçlerinde sağladığınız avantajlar nelerdir?
LMS; zaman, eğitim yeri, çalışana erişilebilirlik konusunda bize büyük avantajlar sağladı.

LMS kullanımı, çalışanların öğrenme ve işe adaptasyon sürecini nasıl etkiledi?
Çalışanlarımızı, LMS kullanımıyla her an bilgiye erişebilir kıldık. Örneğin; bir personelimiz iş başı yaptığında bazen operasyonel sebeplerle, bazen eğitim salonu bulamamaktan, bazen eğitim planlanan gün vardiyasının uymamasından ya da başka otellerde eğitim planımızın olmasından Oryantasyon eğitimimize gelene kadar 2 hafta geçebiliyordu. Ama LMS ile kullanıcı işe başladığı gün otel ile alakalı hazırlanmış eğitimi sadece kullanıcı bilgilerini girdiği bir aplikasyondan açıp öğrenebiliyor. Bu da çalışanın bize daha çabuk adapte olup, aidiyetlik duygusuna kavuşabilmesini çok büyük ölçüde desteklemiş oluyor.

Gelecekte LMS'nin sektörünüzdeki rolünü nasıl öngörüyorsunuz?
Gelecekte Turizm sektörü için LMS’nin vazgeçilemez olacağını öngörüyorum. Sadece turizm değil artık tüm dünya dijitalleşti. Çalıştığımız arkadaşlarımızın büyük bir kısmını Z kuşağı oluşturuyor ve ileride daha da artacak. Bu kuşağın tüm dünyası elindeki cihazın içinde. Onlara hitap edebilmek için yeni teknolojileri sistemimize entegre edebilmemiz gerekiyor. Elindeki o dünyanın içerisinde olmamız gerekiyor. Eğitimler de; onların gelişebilmesi ve kurum kültürünü benimseyebilmesi için olmazsa olmazlarımızdan. Ama bunu tamamen eski yöntemlerle yapmaya kalkmamız, çok da akıl karı olmazdı. Bu sebepten biz de dijital dünyanın, dijital çocuklarına göre şekil aldık, değiştik ve geliştik. Aynı dili konuşabilir olmaya özen gösterdik.

Başarı Hikayesini anlatabilir misiniz?
Evet, Koordinatörümüz Sn. Hakan Saatçioğlu, Limak Teknoloji Ekibi ve benim yazdığımız bir başarı hikayesi oldu. Hikayenin adı da Simurg Portal.

Bu hikaye; önce taslaklar, deneme yanılmalar, “oldu mu bir kontrol edelim” demeler, “evet bu oldu o zaman bunu da eklersek daha çok verim alabiliriz”, “hadi o zaman çalışalım yapalım”, “tekrar tekrar deneyelim” ve daha birçok şey diyerek bu zamana geldi.

Atalarımız hiç boşa söz söylememişler. Biz bu durum için atalarımızın dediğinden yola çıktık. Ne demişler; “Göç yolda düzelir.” Biz de sürekli çalışarak, sürekli deneyerek, beyin fırtınası yaparak, inanarak ve vazgeçmeyerek Simurg Portal’i bugüne, bu hale getirdik.

Hayatınızda yaptığınız her işe bir anlam ve değer katarsanız karşılığında size gelebilecek her nasıla da katlanabilir ve göğüsleyebilir oluyorsunuz. Bu hikayede bana güvenen ve destekleyen Koordinatörüm Sn. Hakan Saatçioğlu’na, tüm taleplerimize hızlı çözüm üreten Limak Teknoloji ekibine teşekkür ederim. Bu güzel işi beraber başardık.

Zehra GENÇ | Limak Turizm Eğitim ve Gelişim Müdürü